Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Intelligens hőszivattyú rendszerekA klasszikus hőtermelés zöld energiával


A REMKO Smart hőszivattyúkkal a környezeti levegő hőjét használja fel. Mivel a levegő hőszivattyúk viszonylag kevés erőfeszítéssel üzembe helyezhetők, a beruházási költségeket a lehető legkisebbre lehet csökkenteni. Ugyanakkor az intelligens hőszivattyúk  különösen hatékonyak a teljesítmény-moduláló működésnek és a modern inverter technológiának köszönhetően. Ez biztosítja a magas COP-értéket, és segít alacsonyan tartani az üzemeltetési költségeket. Az intelligens hőszivattyú egyaránt alkalmas új építésű épületekben és felújítandó ingatlanokban.


Kellemes meleg télen, és frissítő hűs nyáron


A telek egyre melegebbek és a nyarak egyre forróbbak. 35 oC már egyre többször előfordul. Ez egyben azt is jelenti, hogy a hűtés egyre fontosabb. Ez csak még egy indok a REMKO hőszivattyúk használatára. Télen a hőszivattyúk hatékonyan melegítik az ingatlant, nyáron a vízkeringetésű rendszer kényelmes hűvös levegőt biztosít.

Az intelligens hőszivattyúk előnyei 

  • Alacsonyabb fogyasztási és üzemeltetési költségek
  • Egyszerű karbantartás
  • Nincs kémény kialakítás és a későbbiekben kémény karbantartási költség
  • Nincs szükség külön HMV tartályra
  • Nem kell külön kazánházat kialakítani
  • Egyszerű, alacsony költségű telepítés


Hatékony háztartási meleg víz előállítás

A WKF sorozat beltéri egységei 200 vagy 300 literes beépített, nagy felületű hőcserélős HMV tartállyal vannak felszerelve.
A hőcserélőn kívül a rendelhető beépített nagy teljesítményű fűtőbetét még a legszélsőségesebb időjárás esetén is biztosítják a folyamatos meleg víz ellátást.


Padlófűtéssel, modern radiátorokkal és falfűtéssel kombinálva

A hőszivattyúk a legnagyobb hatékonyságot padlófűtéssel kombinálva érik el. Más hőleadókkal is kombinálhatóak, de mindenképp az alacsony előre menő hőmérsékletű fűtés rendszerekkel érhető el a legjobb COP érték.  A megfelelő meleget még alacsonyabb külső hőmérsékleten garantálják a REMKO készülékei. 


Kombináció tartály rendszerekkel

A különféle kombinációjú energiarendszerekhez többféle kialakítású és felszereltségű tartály típus csatlakoztatható. A hőszivattyú, a napenergia rendszer, elektromos kazán, a szilárd tüzelésű kazán és az háztartási meleg víz készítése különböző lehetőségeivel a tároló tartály az interfész és a gyűjtőpont.


A fotovoltaikus, napenergia optimalizált felhasználása

A REMKO Smart-WP rendszer kialakítása akár közvetlen napenergiával, PV-árammal működtethető. Ez azt jelenti, hogy az üzemeltetést még olcsóbban akár ingyen el lehet érni időszakosan. Nem kell folyamatosan villamos energiát vételezni a hálózatból. Ez megtakarítja a költségeket, és csökken a villamosenergia-áraktól való függőség.


Kombináció kiegészítő hőforrásokkal bivalens üzemmódban

Az ingatlan legnagyobb hőigénye fedezésére a hőszivattyú kombinálható kiegészítő hőforrással. Ez pl. legyen gáz- vagy vegyes tüzelésű kazán, amely közvetlenül csatlakoztatható a WKF beltéri modulhoz.