Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

REMKO Geotermikus hőszivattyúk


Földszondás hőszivattyúk 

A WSP sorozatú sóoldatos hőszivattyúk optimális teljesítménye rendkívül hatékonyan szolgáltatja az épületeket hővel és meleg vízzel. A kombináció a REMKO tartálycsomagjaival, meleg víztartályával lehetséges.


Kimagaslóan alacsony zajkibocsájtás

A sós hőszivattyúk garantálják a csendes működést a beltéri egység további zajszigetelő intézkedései miatt. Ehhez a rendszerhez nem szükséges kültéri egység. Mivel a kültéri egység nem fejti ki a zajt, a sós hőszivattyú ideális a sűrűn lakott lakóövezetekben történő használatra.


A föld kiváló hőtároló

Egész évben napsütés és csapadék melegíti fel, természetes energiaforrásként is felhasználható. Az energiát a talajból vagy a felszínhez közeli felületgyűjtőkön, vagy a talajban mélyen elhelyezett talajszondákon keresztül veszik fel. 
 

Talaj szonda

Földkollektor
A talajszonda függőleges furatokon keresztül kerül a talajba. Ideálisak akkor, ha nem áll elég hely rendelkezésre a földkollektoros rendszerhez. A szükséges földszondák száma a talaj minőségétől és a hőtároló képességétől függ. A földszondákat hivatalosan be kell jelenteni - még hivatalos hatósági jóváhagyásra is szükség van. Kizárólag tanúsított vállalatok végezhetnek ilyen fúrást.  Földkollektor használatakor elegendő fektetési területtel kell rendelkezni a kertben. A föld felületének 120–150 cm mélységén fektetik ki a nyomásálló műanyag csöveket több hurokba. Sóoldat - fagyálló és víz keveréke - kering a csövekben. A talajban felhalmozott energiát felveszi  hűtőközeg. A hűtőközeg a hőszivattyún keresztül adja át a hőt a fűtési rendszerbe. A kollektor felületének körülbelül kétszer akkorának kell lennie, mint a fűtött alap területnek.